InspiratieLoods

Relax, je hebt stress

Een workshop ‘stress management’ op TOP- niveau!
Onder begeleiding van specialisten krijgt je werknemer inzicht in eigen overtuigingen, gedrag en keuzes die ons stress-systeem beïnvloeden. Weten hoe?
Relaxen om stress te verminderen

Stress, dé belangrijkste reden tot langdurig verzuim.

Ruim 75% van de mensen die verzuimen door stress verzuimen langer dan een maand. De meest voorkomende klachten zijn; Niet goed slapen, piekeren en teveel stress. 29 procent van de Nederlanders is zeer vermoeid en 14% kampt met de verschijnselen van een burn-out.

Als werkgever wil je dat je werknemers op een gezonde en verstandige manier vitaal en duurzaam inzetbaar blijven. Daarvoor is het belangrijk dat zij tijdig de signalen van vermoeidheid en stress leren herkennen, zodat uitval door stress, burn-out of vermoeidheid in veel gevallen kan worden voorkomen. Met deze cursus bied je je werknemers de ruimte om zelf de regie te nemen op zijn/haar gezondheid.

InspiratieLoods heeft experts op het gebied van stress in huis. Kim en Jos hebben zich al ruim 6 jaar gespecialiseerd in stress gerelateerde klachten. Door onze disciplines kijken wij vanuit een breed perspectief naar de mens.

Voorkom verzuim door stress

Overbodig om te zeggen; voorkomen is beter dan genezen. Onbegrip, schaamte en angst voor consequenties zijn allemaal factoren die meespelen in het oplopen van stress gerelateerde klachten en kunnen uiteindelijk leiden tot verzuim.

Bij InspiratieLoods geloven wij in de kracht van Kennis. In de volksmond heeft stress een negatieve klank, we hebben er allemaal wel eens last van, maar hebben geen idee wat het nou precies is.

Educatie over het thema stress, creëert bewustzijn en begrip onder u en uw collega’s. Middels deze cursus geeft u uw medewerkers de ruimte en de bagage om zelf meer regie te houden over hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Goed om te weten:

Kennismaking
Voorafgaand vindt er altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. We leren elkaar kennen en leggen uit wat wij doen.
Screening
Middels een set vragenlijsten die je online invult vindt er een korte screening plaats. Deze helpt ons bij het stellen van de doelen.
6 sessies
In 6 sessies en met een specialist ga je aan de slag met je persoonlijke hulpvraag en doelen.

Wilt u uw medewerker de ruimte geven om te werken aan zichzelf? Of het werkgeluk, de productiviteit en bevlogenheid van uw medewerkers stimuleren?

Werkwijze

Kleine groepen
In kleine groepen is ruim de tijd voor persoonlijke vragen en interactie. Op deze manier is er ook de gelegenheid om te leren van elkaar.
Stresseducatie
Educatie, en inzicht over de fysiologie van stress en persoonlijke stressbronnen.
Stress (h)erkennen
Leer stress tijdig bij jezelf herkennen en krijg praktische tips en tools om de hinder door stress te verminderen.
Praktische voorbeelden
Tijdens de workshop zullen we regelmatig gebruik maken van voorbeelden uit de praktijk.
Inzicht in eigen gedrag
Tijdens de workshop zoomen we in op het ontstaan van gedracht, je eigen overtuigingen en voorkeuren.
Interactie
Door ervaringen te delen onderling, kan men inzichten opdoen vanuit de groep en zodoende leren van elkaar

Een coach nodig bij stress of een burn-out?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

G.
Kim en Jos vullen elkaar goed aan, het is fijn om je vanuit verschillende invalshoeken te informeren en zo meer zicht te krijgen op de situatie waar je in beland bent. Door middel van diverse oefeningen en reflectie heb ik meer de regie over mijn werk en leven verkregen.
Ilonka
InspiratieLoods is een plek waar je echt gehoord wordt.Hier leer je om bewust te worden van je gevoelens en denkwijze en ze anders te beredeneren. De combinatie van bezig zijn met wat er in je hoofd speelt en bewust worden van de signalen die je lichaam geven hebben mij erg geholpen.
Jaimy | HR-manager

Ik merk aan alles dat jullie professionals zijn. Jullie hebben zoveel kennis in huis. Tegelijkertijd is het ook heel laagdrempelig om contact met jullie te maken. Dat geldt voor mij, maar
dat hoor ik ook van de medewerkers terug. Het is voor mij belangrijk dat ik medewerkers doorstuur naar een plek waar het ‘veilig’ is in mijn
beleving. En ik geloof in jullie programma en aanpak!

Neem contact met ons op

  • Wil u uw medewerker de ruimte geven om te werken aan zichzelf?
  • Wil u het werkgeluk, de productiviteit en bevlogenheid van uw medewerkers stimuleren?
  • Gelooft u in eigen regie en duurzame inzetbaarheid?

Vraag dan meer informatie aan over de Workshop.
  • Vul hier in; Naam, telefoonnummer en mailadres in.

Leer over het ontstaan van stress
Met herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk
Een zeer uitgebreide lijst met energiegevers en energienemers
Stress herkennen middels praktische opdrachten
Leer in een vroeg stadium stress herkennen